Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Τα νέα 7 θανάσιμα αμαρτήματα

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία ψήφισε τα νέα επτά θανάσιμα αμαρτήματα:


1. Ο ξεδιάντροπος πλούτος
Ο πλούτος που δεν ωφελεί την κοινωνία είναι αμάρτημα

Ακούγεται λίγο παράδοξο, καθότι η περιουσία της καθολικής εκκλησιάς υπολογίζεται γύρω στα 10 με 15 δις. δολάρια. Η ακαταλόγιστη συσσώρευση πλούτου, η οποία δεν προσφέρει κανένα κοινωνικό καλό, αποτελεί κοινωνική αδικία, με αποτέλεσμα να θεωρείτε αμαρτία.



2. Η ρύπανση του περιβάλλοντος
Η ανακύκλωση σώζει… ψυχές!

Η ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς και η μελλοντική τύχη της Γης απασχολούν πολύ τον πάπα, ο όποιος έχει ήδη ζητήσει να γίνουν σχεδία για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο Βατικανό, προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο ηλιακή ενεργεία. Υπό τον Βενέδικτο, αλλά και τον Ιωάννη Παύλο, το Βατικανό έχει γίνει πράσινο.


3. Η επέμβαση στα ανθρώπινα γονίδια
Η επιστήμη καταπατά τη φύση
Η κλωνοποίηση, τα πειράματα και ο γενετικός χειρισμός καταπατούν την ανθρώπινη φύση και τα αποτελέσματα τους είναι δύσκολο τόσο να προβλεφτούν, όσο και να ελέγχουν. Η Εκκλησία αντιτάσσεται στους τομείς της επιστήμης που παρεμβαίνουν στη δημιουργία και στην εξέλιξη της ζωής, κάτι που είναι εναντία στη φύση και στους ηθικούς νομούς.


4. Η παιδεραστία
Η καθολική εκκλησία θέλει να πατάξει τους παιδεραστές

Λίγο ειρωνικό μετά το τεράστιο πλήγμα που δεκτικέ η Αγία Έδρα από τις συλλήψεις ιερέων με την κατηγορία της παιδεραστίας. Το Βατικανό έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γιατρέψει τα τραύματα που προκληθήκαν από τους παιδεραστές ιερείς και για την πάταξη του εγκλήματος.


5. Η κοινωνική και οικονομική αδικία
Αμαρτία… κοινωνικού περιεχομένου
Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί την κυριότερη αίτια της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας. Η διαμόρφωση της κοινωνίας σε ταξικά στρώματα αποτελεί αμαρτία και τροφοδοτεί μια μη αποδεκτή κοινωνική ανισότητα, στην οποία οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.




6. Τα ναρκωτικά
Η διακίνηση τους αλλά και η χρήση τους αποτελούν αμάρτημα
Στην προσπάθεια του να εκσυγχρονίσει τα αμαρτήματα, το Βατικανό δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και τα ναρκωτικά. Έτσι, η διακίνηση, αλλά και η χρήση τους αποτελούν αμαρτήματα, διότι προκαλούν «κακό και συσκότιση του εγκέφαλου», όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τζιρότι.



7. Η έκτρωση
Η έκτρωση που σκοτώνει τα έμβρυα προσβάλλει τη φύση των γυναικών
Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της. Η εκκλησία απατάει στις κατηγορίες που τη θέλουν να μην υπολογίζει τη δύσκολη θέση των γυναικών ότι οι καθολικές οργανώσεις θα βρίσκονται κάθε ώρα και στιγμή διπλά στις ανύπαντρες μητέρες.


Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δύσκολα θα πιστεί από όλα τα παραπάνω.
Μάλλον αποτελούν απλά, ακόμη ένα πειστήριο της υποκρισίας, αλλά και της προσπάθειας του Βατικανό να ποδηγετήσει τους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: